vineri, 18 iulie 2014

Spaghete carbonara vegetariene

Nu stiu cum sunt pastele carbonara traditionale, caci nu am mancat niciodata, dar pastele acestea sunt...nepermis de bune :) Desi nu ma incanta mirosul de ciuperci gatite, combinate cu acest sos, nici nu le simt mirosul de...pamant ud.
Folosesc paste integrale, fara ou.



 Ingrediente:
-5 ciuperci champignon intregi
- 200 gr spaghete integrale Barilla
- 200 gr caju
- o lingura tarate psyllium
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- ulei de masline
- zeama de lamaie

Punem pastele la fiert. In timp ce fierb pastele, taiem ciupercile, le punem intr-o tigaie antiaderenta si le calim in suc propriu, fara ulei, doar cu putina sare.


Pana se calesc ciupercile, facem sosul: punem nucile caju in blender, usturoiul taiat, o lingurita de ulei de masilne, sare, zeama de lamaie (cam jumatate de lamaie) si apa plata atat cat sa acopere nucile. Procesam. Cand devine un sos fluid, adaugam si taratea de psyllium, aceasta il face mult mai dens, il leaga bine.  Potrivim gustul cu sare sau zeama de lamaie. Arata de aproape cam asa:


Pentru un sos mai subtire se injumatateste cantitatea de tarate psyllium.
Dupa ce au fiert pastele le strecuram, apoi le imbinam cu sosul obtinut si cu ciupercile. Ies doua portii mari sau trei mai mici.
Timp: 20 de minute


2 comentarii:

  1. Chiar azi am gustat de la mama din porția ei de carbonara. Cea autentică, cu multe grăsimi. :)
    Vreau să fac și eu rețeta ta, să fie guilt free. :) Dar când mă reîntorc în Anglia, pentru că aici îi las onoarea mamei de a găti mereu. :P

    RăspundețiȘtergere