miercuri, 14 mai 2014

Lapte din nuca de cocos si prajiturele cu mot

Laptele din nuca de cocos este cunoscut pentru beneficiile sale asupra pielii, inimii, glandei tiroide, este dietetic si foarte gustos! Nu o sa va plictisesc enumerand ce contine, o sa va spun cum am facut laptele si mai departe cum am transformat pulpa ramasa. :)



Desfacem nuca de cocos (pe Youtube gasim multe filmulete ajutatoare), punem in blender si apa pe care o contine nuca, cat si nuca taiata bucatele. Adaugam apa plata atat cat sa acopere nuca in blender si incepem sa blenduim. Apoi adaugam si restul apei (la o nuca de cocos se pune in jur de un litru de apa), mai procesam cam jumatate de minut si laptele este aproape gata. Aproape, deoarece mai avem un pas de facut, adica sa strecuram laptele printr-o sita marunta. Pulpa se depoziteaza intr-un vas, pentru ca avem planuri si pentru ea. Laptele se poate pastra maximum 3 zile la frigider.


Prajiturele cu mot

Nu am stiut exact cum sa numesc aceste chestii mici si colorate, asa ca le spun prajiturele cu mot. Cert e ca sunt tare bune si mi-au iesit multe. Evident fara faina, zahar, praf de copt, foc, etc.





Ingrediente:

- pulpa de nuca de cocos ramasa de la lapte
- 2 linguri tarate de psyllium
- o lingura de miere
- 50 gr stafide
- o banana
- pudra de roscove sau cacao
- un avocado
- o mandarina/portocala
- fructe de padure pentru ornament

Preparare

Peste nuca de cocos adaugam taratea de psyllium, stafidele si banana. Procesam cateva secunde la blender, pentru omogenizare. Taratea de psyllium are rolul de a lega compozitia, pentru a putea forma mici bile (asemanatoare cu gombotii), dar poate fi inlocuita cu fulgi de nuca de cocos uscati.



Formam bilele, apoi le tavalim in pudra de roscove sau cacao:



Glazura verde se face foarte rapid dintr-un avocado, sucul unei mandarine sau al unei portocale si o lingura de miere. Se proceseaza la blender pana devine o crema omogena.



 Apoi ornam fiecare biluta in parte...si le punem cate o caciulita din orice fruct dorim, eu am avut mure, zmeura si agrise.


Se dau la frigider macar pentru jumatate de ora, apoi pot fi devorate. :)

Pudra de roscove (4 Ron) si taratea de psyllium (6 Ron) le-am luat de pe Vegis.ro, iar nuca de cocos se gaseste in toate supermarketurile si este la un pret accesibil, vreo 3 Lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu