sâmbătă, 10 mai 2014

Cheesecake cu portocale. Raw.

In ultimele zile m-a preocupat numai gatitul, sunt cu nasul in retete, in ingrediente si in tot felul de combinatii, incat nu prea am mai avut timp de altceva. Daca ar fi sa postez pe blog fiecare mancare facuta, as face 20 de postari numai din asta, insa atunci mi-as transforma blogul complet intr-unul culinar, nu ca nu ar cam fi... :))

Trebuie sa ma laud cu desertul facut ieri, o ''cheesecake'' racoroasa si deosebit de gustoasa, de fapt comparata cu cea mai buna cheesecake mancata vreodata, inmultit cu 10, atat e de buna.









Ce am folosit:

Blat
- 200 gr alune de padure
- 150 gr stafide
- o portocala
- 10 gr fulgi nuca de cocos

Strat de portocale
- o portocala 

Crema de ''branza''
- 200 gr nuci caju
- o portocala
- o nuca de cocos cruda (optional)
- o lingura de miere
- 100 ml de apa plata

Ornament
- coaja rasa a unei portocale
- cateva agrise sau alte fructe de padure (optional)


Se incepe cu hidratarea nucilor. Nucile de caju si alunele de padure se pun separat in vase cu apa plata atat cat sa le acopere si se lasa la hidratat vreo 4 ore.

Dupa ce le-am hidratat, luam alunele de padure, le aruncam apa in care au stat si le punem in blender impreuna cu restul ingredientelor mentionate mai sus pentru blat. Trebuie sa le blenduim bine, astfel incat sa rezulte o compozitie bine inchegata, nu foarte moale. Daca rezultatul este prea moale, se ajusteaza usor adaugand fulgi uscati de nuca de cocos. Punem compozitia intr-o forma pentru torturi sau pur si simplu o asezam pe o tava oarecare, niveland cu lingura. Grosimea blatului trebuie sa fie de 1 cm. Odata asezat blatul, se pune in congelator pana la pregatirea cremei.

Crema de branza se face foarte simplu. Punem in blender ingredentele pentru crema si blenduim pana obtinem o crema fluida.

Asamblare

Peste blat se pune un strat de bucatele de portocale. O singura portocala este de ajuns pentru asta. 
Dupa ce am pus bucatelele de portocala, punem si crema de branza, o nivelam cu lingura.
Ornam cu coaja de portocala rasa (care trebuie sa fie foarte bine spalata) si cateva agrise in cazul meu, dar nu e obligatoriu, se poate orna cu orice altceva.
Se da o ora la congelator, apoi poate fi devorata! :D

Costuri:
 200 gr nuci caju - 15 Ron
200 gr alune de padure - 10 Ron
150 gr stafide - 3.5 Ron
o nuca de cocos - 3 Ron
10 gr fulgi de nuca de cocos - 1 Ron
3 portocale - 3 Ron
Total:35.5 Ron




Un comentariu: