vineri, 18 aprilie 2014

Ce este E441?

Un aditiv numit generic E441, pe intelesul nostru gelatina, se gaseste in: iaurturi, inghetata, paine, conserve, dulciuri, branza, sucuri de fructe, otet, margarina, unt si in multe alte alimente pentru a le stabiliza si a le da volum.
 Din ce este facut acest E? Din oase de porc, cal si vaca, din cartilagii, piele. Asa ca cine crede ca nu consmua carne, sa se mai gandeasca o data si sa citeasca eticheta produsului inainte sa il cumpere, cu precadere veganii, musulmanii si mozaicii. Da, puteti consuma carne de porc direct din punga cu jeleuri.



Oamenii dau bomboane si jeleuri copiilor, acestea continand E441. Acest aditiv este adaugat si in produsele asa-numite light, care s-ar presupune ca le consumam in curele de slabire sau daca avem anumite afectiuni, insa  ne miram ca ne ingrasam, nu-i asa?

Daca acesta ar fi singurul aditiv prezent in alimentele din supermarket poate nu ar fi ''asa mare scofala'', dar un singur produs poate sari linistit de 3-4 aditivi periculosi, iar noi inca ne intrebam de ce suntem bolnavi, de ce vorbim de obezitate la 13 ani, de ce vorbim de diabet la copii, de ce avem cancere in faze terminale la 21 de ani, de ce nastem copii direct bolnavi si alte 1000 de ''de ce-uri'', cand raspunsul intrebarilor noastre se afla pe etichetele produselor din magazine.

Va las un video in care puteti urmari cum este facuta gelatina, in ce este adaugata si poate asa incet, pas cu pas, vom deveni mai curiosi de ingredientele a ceea ce cumparam.



2 comentarii:

  1. vai.... video-ul m'a lasat fara cuvinte . Dar pe de cealalta parte ma bucur ca exista si bloggeri care ne ofera informatii si de acest gen si care sunt constienti ca frumusetea nu inseamna numai machiaje si haine, ci si sanatate . Multumim ! :) (am cumparat arpacas azi dupa ce am citit articolul cu salata de arpacas..abia astept sa mananc maine )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Fac si eu ce pot, dar sunt constienta ca mai am multe de invatat si de aflat, e bine sa fim insetati de informatie cu totii.
      Cat despre arpacas, sunt sigura ca o sa iti placa si nu uita ca cea mai buna combinatie este: un sfert din portie sa fie arpacas si trei sferturi sa fie salata. :) Numai bine!

      Ștergere