miercuri, 5 februarie 2014

Bomboane hranitoare din banane si susan

Deserturile sanatoase sunt foarte usor de facut si se pot alcatui din orice fructe si/sau seminte, incat aceste bomboane au fost inventate aproape pe loc. Nu eram sigura daca postez reteta pe blog, asa ca nu m-am straduit pentru aspect, de aici formele ciudate...de gomboti.






Am folosit:
- o banana mai mica
- 50 grame de susan
- o lingurita de miere
- nuca de cocos
- cativa samburi de migdale (optional)
- scortisoara (un varf de cutit)

Mod de preparare:
Zdrobim banana cu o furculita, punem susanul, scortisoara si mierea, amestecam. Intr-o farfurie se pune nuca de cocos, pentru tapetarea viitoarelor bomboane. Folosind o lingurita, modelam bomboanele si inseram optional un sambure de migdala in mijloc, apoi o tavalim prin nuca de cocos pana este complet invelita in aceasta. Pentru ca sunt destul de moi, se asaza pe o farfurie si se dau uitarii o ora in congelator, dupa care pot fi consumate.

De ce sunt bomboanele acestea hranitoare? Pentru ca hranesc. Contin: fibre, proteine, calciu, vitamine, fier, fosfor, acid folic, magneziu, aminoacizi, crom, fructoza, glucoza si au pana in 500 de calorii, cam cat un alt desert obisnuit, insa care nu are nimic benefic sau hranitor, decat mult zahar rafinat si grasimi rele.

2 comentarii: