luni, 6 ianuarie 2014

Suntem romani sau ce?

In ziua de azi nationalismul este privit ca demodat, daca spui ca esti patriot lumea te intreaba cat ai baut, iar daca porti tricolorul sau daca doamne fereste te afisezi pe retelele de socializare cu o poza in care apari langa steagul Romaniei, lumea te intreaba: ''Cu ce ocazie?'', ''Ce faci, protestezi?'' sau ''Care-i faza?. Pai hai sa va spun care e faza: este un lucru normal ca un popor sa aiba un steag, ceva care sa il reprezinte, toate natiile Pamantului au un drapel, steag, stema. E normal ca daca fac parte din poporul roman sa ma pot afisa cu o reprezentare a drapelului pe ce vreau eu (atata timp cat nu e ceva ofensator) sau sa ma pozez cu steagul, langa steag, cu el in mana, pe haine, fara sa dau explicatii cuiva, este ceva FIRESC! Americanii isi poarta drapelul pe haine, sepci, cani, pixuri sau mai stiu eu pe ce obiecte. Prin orasele Romaniei vad oameni imbracati cu haine croite cu modelul drapelului Angliei. Este un drapel frumos, il apreciez, ca si pe cel al Americii, care de altfel este imprimat pe sute de mii de haine si obiecte de imbracaminte. Insa mereu avem o problema cand vedem drapelul Romaniei imprimat pe ceva. Ma intreb ce o fi cu romanii, cu acestia care se isterizeaza atunci cand vad steagul Romaniei, care pun intrebari tampite atunci cand il vad.
Stati linistiti, atunci cand vedeti pe cineva purtand ceva imprimat cu drapelul Romaniei, nu inseamna neaparat ca protesteaza, ca instiga, ca cere ceva. Romanii ar trebui sa isi revizuiasca valorile si sa fie demni, mandri, sa nu mai fie speriati, sa se exprime decent si democratic, sa isi invete copiii sa fie patrioti (asa cum fac si alte popoare unde nu se concepe sa spui de tara ta ca e ''vai-s-amar''), ar trebui sa invatam sa ne aparam drepturile si atunci cand vedem steagul sa nu mai intrebam tampi ''Care e faza?''.

Nota: Dragi romani din Harghita si Covasna, stiu ca acolo e o adevarata aventura sa te afisezi cu drapelul Romaniei, dar asta e alt subiect, asa ca va sugerez sa va inmultiti ''fara numar'', pana veti fi majoritari, asa cum spun statisticile ca sunteti.

Nota 2: Daca nu esti roman, acest articol nu ti se adreseaza.

Nota 3: Daca esti roman si te-ai simtit cu ceva ofensat, stai linistit jos, iti spun eu ca nu esti roman!

Nota 4: Daca esti orice alta rasa sau nationalitate si te-ai simtit ofensat citind acest articol care este in limba romana, inseamna ca stai in Romania, deci MUTA-TE!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu